Vakantie in Ommen

Plan je vakantie eens gewoon in eigen land. Een vakantie in Ommen staat garant voor ontspanning en rust, maar ook voor avontuur en activiteit. Er is voor iedereen wel een passende vakantie te vinden, of je nou alleen gaat of met het hele gezin.
Het groene stadje Ommen ligt aan de Overijsselse Vecht, in de streek Salland. De dorpen Lemele, Beerzerveld, Vilsteren, Vinkenbuurt en Witharen vallen onder de gemeente Ommen.
Ommen wordt veelbezocht door cultuurliefhebbers. Deze oude Hanzestad heeft een rijke geschiedenis. Er zijn een aantal monumentale gebouwen te vinden zoals bijvoorbeeld de Nederlands-hervormde kerk op het Kerkplein, een Laat-Gotisch gebouw. Of het oude postkantoor aan de Kruisstraat, gebouwd in 1881.
Er zijn elke vakantie ook weer veel wandelaars en fietsers de vinden. In de natuur rondom Ommen is heel veel moois te beleven. Er zijn veel mooie wandel- en fietsgebieden in de omgeving zoals de Besthmenerberg, de Lemelerberg, Beerse, noem maar op! Vanaf de Besthmenerberg of de Lemelerberg heb je een prachtig uitzicht over Ommen.
In Ommen zijn een vijftal korenmolens te vinden waar ieder jaar weer verschillende activiteiten plaatsvinden.
In de zomer vinden er verschillende activiteiten in het bruisende centrum plaats, zoals de Ommer Bissing. De Ommer Bissingh is een evenement dat elk jaar weer in juli en augustus plaatsvindt. Er is een rommelmarkt, een kermis en nog veel meer activiteiten die elke week aan een verschillend thema verbonden zijn.

Ommen is een prachtig stadje in het Vechtdal. Het overgrote deel van de toeristen kiest tijdens een vakantie in Ommen voor een van de vele campings in Ommen. Er zijn tal van verschillende campings te vinden in Ommen.

Campings in Ommen zijn er te vinden in verschillende klassen. De site Campings in Ommen probeert een zo goed mogelijk overzicht te bieden van deze Campings. Zodat u een perfecte vakantie in Ommen kan beleven.

Bekijk hier Ommen vanuit de lucht